laurdag 31. mars 2007

Un long dimanche de fiançailles

Herlig dag i dag! Alene nesten hele dagen, og bare kost oss. Gått nestenlang tur via Frida Fasmer, gravplassen, Vestkanten og så opp igjen, kun avbrutt av litt butikkgåing (Jorid kjøpte Ute av Natsuo Kirina). Varmt og godt! Så gikk vi innom biblioteket på Vestkanten, hvor vi leide Creature Comforts og En lang forlovelse. Sistnevnte så vi sammen med en Dollypizza.
Den var litt trist, men hadde en koselig utgang såklart. Det som alltid morer meg med franske filmer, er standardbesetningen: Dominique Pinon og Audrey Tautou. De spiller sammen i Delicatessen, Amelie fra Montmartre og mange andre koselige franske filmer. Dominique er sær og hyggelig, og er nesten med i absolutt alt av fransk film ^^

I løpet av nær framtid regner vi med å reise til Geilo, og det blir koselig. Da skal Jorid få prøve snøbrett for første gang, og jeg skal dra henne opp igjen hver gang hun faller på stompen :-)

Av andre nyheter har Jorid skikkelig fått sansen for bøker igjen, og selv om det er gjentatt sikkert mange ganger her synes jeg det er koselig. Flinke Jorid som leser bøker.

Nattinatt.

Edit: Oj, jeg postet den 3 ganger, Beklager det, jeg er sikkert trøtt eller noe. ^^

torsdag 29. mars 2007

Parfymen

Jean-Baptiste Grenouille blir født en het og stinkende julidag i 1738 i Paris, og vokser opp under harde kår. Tidlig skiller han seg ut og vekker mistro. Han har ingen lukt! Til gjengjeld har han en luktesans så velutviklet at han kan finsortere selv de flyktigste dufter. Han blir - selvfølgelig - verdens mest geniale parfymemaker. Hva han ellers blir? Et uhyre! En gud?


Kjøpte ei bok i dag. Parfymen. Historien om en morder av Patric Süskind.

Dei fleste har vel høyrt om den, sidan den hadde kinopremiere for ikkje så alt for lenge sidan. Har hatt lyst til å lese den lenge, før eg hadde høyrt om filmen i alle fall. Men det var Helgee som overtalte meg til å kjøpe den, sidan valget stod mellom tre semiinterresante bøker og han óg hadde lyst til å lese denne.

Og bokmagien har ikkje heilt slått meg enno. Joda, det er interresant at det er skreve ei bok basert på ein sans. Og den er interresant i sine beskrivingar av eit stinkande og kaotisk Paris. Og joda, det vert nok ein god effekt etter kvart at boka er så... dvelande. Men håpar, ærleg talt at dei 72 første sidene av boka ikkje er dei beste. Tvilar vel eigentleg på det etter alt det bra eg har høyrd om den. Og om filmen, som sikkert skal sjåast når Helge óg har pløyd igjennom alle 299 sidene.

Eg gler meg eigentleg til å komme endå lengre inn i historia. Kjekt å like å lese bøker igjen.

Men det er torsdag og fint vêr!

Edit: Publiserte for tidleg, beklager.

tysdag 27. mars 2007

Ubuntu

Eg hadde vurdert ei stund, på om eg faktisk skulle gjere det. Bestemte meg til slutt, og på søndag skjedde det. Eg brann ut viktige ting til DVDar, heiv all musikken inn på mp3-spelaren og installerte Ubuntu.

For dei uinvidde bør eg kanskje fortelle at Ubuntu er eit operativsystem, slik som Windows - som dei aller fleste kjenner til. Ubuntu er då ein "versjon" av Linux som skal vere "lett og behagelig å bruke for brukere på alle nivå". Og det er det nok óg, etter kvart.

Det går bra, men det er ting som er ansleis. Særskild språket. For eg installerte nemlig Ubuntu på nynorsk som er skikkeleg nynorsknynorsk, med ord som fjesingdrakter (engelsk: 'smiley themes'), men også med ein del engelske ord innimellom - noko som gjer feilmeldingar til ei fryd å lese.

Det går seg nok til etter kvart.
Og eg må stolt meddele at eg har skreve heile dette innlegget på eit dvorak-tastatur. ^^

Dagens band: Belle and Sebastian

fredag 23. mars 2007

Munnplaster ønskes

Jeg kjøpte bursdagsgave til meg selv onsdag forrige uke. Noe jeg egentlig har hatt lyst på lenge, men som jeg ikke har somlet meg til å kjøpe. Hvorfor skulle en så suksessfull tubaspiller ha lyst på en munnharpe, vil kanskje noen spørre seg. Vel, det er supergøy. Og nå blør jeg minst fem steder på leppene. Der, der der og der og der, *peke*. Pluss at jeg har vondt i tennene. Men det er verdt det! Skikkelig enkelt instrument med masse gøy lyd i. Kostet 50,- på musikkmiljø, veldig bra kjøp egentlig (for min del altså, snakker ikke for de visinitetsværende) .
Takk til alle sammen for bursdagshilsener. Jeg har fått MP3-spiller (det var faktisk overrasende, hadde ikke forventet noe slikt) (Creative Zen Vision:M), Geomag, Pom Poko, gavekort på Playcom (kjøpte Cast away og Whale Rider, sistnevnte anbefalt av Jorid) og Fritt Vilt. Og penger, selvsagt. Har ikke fått av alle ennå, men det tar jeg som det kommer. (:

I morgen er det skidag på Voss, og jeg skal stå på brett sammen med Knut Erik og Daniel. Christer skal gå på Fløyen (noe som er økonomisk vinning, joda), så han blir ikke med på den moroen. Gleder meg veldig, har jo ikke stått i nedoverbakker siden skidagen i fjor (siden jeg dro til TG i stedet for Geilo forrige påskeferie). Får se hvordan det går, lurer på hva jeg skal gjøre i henhold til brillebruk og brett. Om jeg faller kan det hende de lander langt oppe i bakken. Hmm. :/

Dagens sang: Kombu, som er overtonesynging tuvan style. :D (Hadde jeg hatt et år uten noen i huset eller i nærheten, skulle jeg lært det. Men alas.)

torsdag 22. mars 2007

Ønsker meg MacBook

Veit ikkje eigentleg heilt kvifor eg ønskjer meg MacBook, men eg gjer i alle fall det. Helst den svarte. Ja, eg veit at eg "har" på skulen og at det har vert litt tull med dei. Men eg har uansett lyst på min eigen, som eg kan bestemme over som eg vil.

Har jo ikkje bruk for det i det heile. Har jo ein fint fungerande pc ståande her. Eg har i alle fall ikkje bruk for den om den kostar nesten 14 000 kroner. Mac er jo ikkje så spesielt. Dessutan er eg drittlei heile iPod og iTunes-konseptet. Det er jo noko som alle har, sjølv om det ikkje er så utruleg bra og flott og sånt som det var for 5-6 år sidan. Då iPod faktisk var noko.

Men det hadde vert noko å hatt sin eigen MacBook. Den svarte. Og så vil eg ha rosa LArobe til.

Det er eigentleg mange ting eg heller har lyst til å bruke pengar på enn ein MacBook. Så, kanskje eg bere skal sulle meg til å installere Ubuntu?

tysdag 20. mars 2007

For søtheten vil ingen ende ta


Filmen Tonari no Totoro, eller på norsk Min nabo Totoro har kinopremiere 30.03.07. Og me gler oss.

Tonari no Totoro handlar om søstrene Mei og Satsuki som flyttar, samman med faren deira til eit gamalt hus nær ein stor skog. Mammaen til Mei og Satsuki er på sjukehus, og dei saknar henne veldig. Ein dag Satsuki er på skulen, går Mei rundt i hagen og kjedar seg. Men plutseleg får ho auge på nokre merkelege skapningar, og bestemmer seg for å følje etter dei inn i skogen.

Dette er ein film som er elska av mange, og det er kjekt at den endeleg kjem på kino i Norge. Særskilt kjekt er det at den kjem med både teksta orginal tale, og dubba på norsk. Og eg vil anbefale alle å sjå denne søte og sjarmerande filmen.

Bileta er henta, med tillatelse, frå totoro.org.
Edit: fikse feil

måndag 19. mars 2007

Whii!


Helge er no 19 :o :)
Håper folk hadde det fint på lørdag.

Skal, forhåpentlegvis snart, sjå Panda! Go Panda!. Gler oss til det. Såg Pom Poko på lørdag, den var kjekk.

Men reise til skulen om 5 min.

fredag 16. mars 2007

Magnatune

Magnatune er en herlig musikktjeneste for litt særere musikk. Har tre timer fysikkjobbing nå, og hører på cello-/hardingfelespill fra denne tjenesten. Kan få både flashspiller og m3u-filer av svært mange album med litt alternativ musikk. Anbefales!

Denne er fin, f.eks. :)

onsdag 14. mars 2007

iPod, 2001

I still can't believe this! All this hype for something so ridiculous! Who cares about an MP3 player? I want something new! I want them to think differently!
Why oh why would they do this?! It's so wrong! It's so stupid!
-
WeezerX80

It's now at the online Apple Store!

$400 for an Mp3 Player!

I'd call it the Cube 2.0 as it wont sell, and be killed off in a short time...and it's not really functional.

Uuhh Steve, can I have a PDA now?
-elitemacor

Leste i XKCD-bloggen at han hadde sett gjennom gammelt forum, det var litt morsomt. Fra 2001, da iPod først ble introdusert.

Å skrive om ei bok

Det er vanskelegare enn ein skulle tru, det å skrive om ei bok. Vanskeleg å fortelje så mykje om ei bok at den vert interresant, men ikkje så mykje at ein øydelegg lesaropplevelsen. Å prøve å tenke godt formulerte setningar om personkarakteristikk, synsvinkel og spenningskurve. Å prøve å hugse sitat frå boka, gode sitat. Sjølv om boka er på godt over 300 sider, og det ikkje finst +F. Bøker skulle hatt hurtigtastar, eller eg skulle ikkje sletta notatet på mobilen min med sidetal der eg hadde lest noko særskildt bra.

Eg prøvde i går, å fortelje om boka frå mitt eige hovud. Helge sa det var bra, det tykkjer ikkje eg. Kva skal ein liksom fortelle?

Boka handlar om Mattias som snart er 30 år. Han er gartnar og elsker jobben sin. Han elsker óg Helle, som han har vert sammen med i 13 år og som ikkje vil gifte seg med han. Mattias har ein kamerat som heiter Jørn, Jørn speler i bandet Perkleiva. Jørn vil at Mattias skal vere med Perkleiva som lydmann til Færøyene der

Eller, som det står bakpå:
Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? er en roman om å være elsket, og å være usynlig, om å velge å være nummer to. Om vanskelighetene ved å bygge en båt, om svensk popmusikk fra nittitallet, om havet og dem som harhttp://www2.blogger.com/img/gl.link.gif krysset det. Dette er en roman om verdensrommet, og om Færøyene.

Eller skal ein rett og slett bere seie
Personen du elsker er 72,8% vann og det har ikke regnet på flere uker

Korleis skal eg få fram at dette er ei god bok? Som ikkje passar alle, eigentleg. Og kvifor trur norsklæraren at eg vil analysere bøker når eg les dei. Når du analyserer bøker, får du jo ikkje med deg det viktigaste. Boka.

Boka eg snakkar om er forresten, «Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?» av Johan Harstad.

Og musikk for i dag bør vel være bandet The Kulta Beats, som har laga soundtracket til boka «Bring out your life vests»

tysdag 13. mars 2007

Kosepost


Ein flodhest og ei skilpadde som er vener. Faktisk. Eller Skilpadda (på godt over 100), har adoptert flodhesten som kom vekk frå mamman sin under tsunamikatastrofa. So says the internets.

Kjempekos.

Kopimaskin hadde vert gøy om den faktisk kopierte, ikkje bere lagde eit vagt avtrykk av bildet.

Denne posten blei produsert vet hjelp av litt låning frå google.

måndag 12. mars 2007

Skulearbeid

Har ei oppgåve pågåande no, som skal bli levert inn før påskeferien. Fordjupningsoppgåve. Eg har valgt å prøve å designe eit smussomslag (les: den papir-greia som er rundt bøker). Utan å bruke diigitale hjelpemiddel. Dette hadde jo vert kjekt det. Om eg fekk jobba.
Er litt vanskeleg når ting ser ut til å henge seg opp heile tida.

Var i mørkerom i dag, for å framkalle nokre bilete eg tok i går. Det gjekk overraskande nok bra. Eg fekk til og med til å snurre filmrullen innpå den kvite plastdingsen filmen skal inni før den skal framkallas. Det trur eg faktisk eg nesten aldri har fått til før. Og så måtte eg rydde opp etter grunnkurs. Det var jo bra å ha noko å gjere på, når filmen skal fiksere i 12 minutt og du må agitere (riste på) ein gong i minuttet.

Så no sit eg og ventar på læraren, så eg kan få tak i ei negativlomme og kanskje papir til å framkalle på. Slik at eg kan jobbe med foto litt til i dag, og slepp å gå inn i grafikkrommet enno.

Og utan lærar er alltid humøret høgt i klasserommet. ^^

På lørdag var det Hordablæst. Korpset kom på andre, korpset til Helge kom på andre, ensemblegruppe som eg var med i kom på 7 og Helge var flink solist. :) Superstolt over alle dei frå korpset som spelte solo og slike ting, tøffe folk som gjer slikt.

Elina er superinvitert til Helge på lørdag, klokka 18.00. Bere for å sei det ein gong til. Og så gløymde Helge å nemne Jørgen, i alle fall.

Vel, lærar er enno ikkje komt tilbake. Idunnowhattodoo.
deviantart.

Dommerkommentarer, solistkonkurranse

Jeg fikk plutselig lyst til å legge ut dommerkommentarene mine (alltid litt dårlig håndskrift, så ord i antikursiv er de jeg ikke klarer å lese, men en mislykket tolkning), om noen skulle være interessert.
For de som ikke vet hva det dreier seg om, er dette kommentarene til poengsummen (x/100) jeg får av dommerne som bedømmer meg når jeg spiller. Og jeg spilte solo i Grieghallen i helgen, men broren som akkompagnatør. Akkompanja.. Ak.. Komp!

Solistklasse 4
83 poeng, delt 16. plass (2 stk)
Capriccio av Rodney Newton

Jane Westervik:
Fin åpningscadenza. A: God leggiero-stil. C: Fin cantabile. E: Bra, litt uheldig start, men det ble bedre og bedre, tülbn takten før F kunne vært bedre. G: Flott cantabile spill! God klang. K: Igjen godt sangbart spill (du blir litt lav på de høyeste tonene). Cadenza: Det blir litt usentrert når du spiller korte toner i starten av Cadenzaen.
Mye fint spill. God klang, god musisering. Øv på å sentrere litt mer på korte toner, og prøv å få et litt renere på de høyeste tonene.
Takk.


Tormod Flaten:
Låter fint a vdeg i starten. A rytmisk og bra. Savner enda lettere stil og tydeligere artikulasjon. Gjerne mer detaljer også (< >) (altså dynamikk). Teknisk stort sett bra, jobb med å få alle ansatser like renslige og tydelige.
En fin framføring. Jobb med å være nøye.
Lykke til videre! :-)


Av de to dommerne har Tormod Flaten den styggeste håndskriften, selv om han er stygg-god på juff.
Jeg er fornøyd med spillingen min, og plasseringen er ca samme som i fjor. Jeg slo Tubalinn, og hun er jo flink. Jej.

søndag 11. mars 2007

Bursdagsbesøk

a) Jeg er imponert om hvordan Jorid får alle kommentarene, mens jeg, ja, forblir nokså ukommentert. Google reader-effekt? :p

b) Jeg inviterer herved til bursdagsbesøk neste lørdag. Christer, Aina, Knut, Daniel Hot lips, Andreas, Jorid, Elisabeth og Ivar er invitert. Om du føler deg krenket over utelatt invitasjon, føl deg fri til å si fra ^^
(Ingar og Daniel Hatlem er også invitert, men de kan ikke, så meh)

laurdag 10. mars 2007

Reinstallasjon

I natt bestemte jeg meg: Jeg fikk tips om at det hadde vært så mye gentoo-aktivitet siste halvåret at om jeg ikke jeg hadde installert viktige systemoppgraderinger minst en gang i måneden, manglet jeg biblioteker til å faktisk oppgradere til programmene jeg trengte. Ja, en ond sirkel, spesielt siden pc-en har vært av siden oktober. Nå skal jeg gjøre alt riktig og slette alle unødvendige konfigurasjonsfiler og slikt. Atm kompileres systemet mens jeg er på vei til solistkonkurranse. Så kanskje kan programmer begynne å virke igjen, har merket en stygg økning på programmer som nettopp ikke gjør det.

I går var jeg på bryggen, og seven eleven hadde en fjong kampanje som gikk ut på at man kastet nåvelti-terninger i plysj: Fikk man 1-5 fikk man gratis kaffe og sjokolade (quick lunch), 7/11-siden fikk man det pluss pølse og 2*7/11 var man med i trekningen av en vegastur. Jeg fikk pølse :)
Jommi! Kudos til seven eleven for det!

Om en uke har jeg bursdag, og jeg vil egentlig ikke ha plastponni, for det har jeg. Så buhu, Daniel/Christer/Knut sin oppfinnsomhet :D (om jeg får av Jorid blir jeg glad, men det var ingen oppfordring - jeg vet bare hun allerede har kjøpt gave, så vil ikke skuffe :P)

Ta!

fredag 9. mars 2007

Re: tag

Jeg hadde vel opprinnelig ikke tenkt å svare på denne, men så gjorde Jorid det. Jeg ble tagget av Christer, og nå må jeg finne fem fun facts (fom farter få "f")

-Jeg liker unger, men barneskolebuss *er* for mye av det gode - spesielt når gutter på 8 skriker "loll" (ok, den teller ikke, jeg bare fikk et samtidsinnfall)

-Jeg svømmer teoretisk sett hver uke, men eneste svømmemerket jeg har er pingvinmerket (svømme to meter og stå i brysthøyde-vann) og det tok jeg i tiende klasse

-Jeg vet ikke hvorfor jeg bryr meg så mye om gode karakterer i alle fag nå, siden jeg kommer inn på studiet jeg har søkt på uansett karakter - og så betyr ikke vitnemålet mer. Men jeg gjør

-Jeg sliter virkelig på å komme på punkter som ikke handler om Jorid

-Halo-serien er gøy, men jeg egentlig aldri vært så facinert som mange ville tro

-For å få fem teller den første likevel. Nei, vent! O_o

Så, for ikke å bryte det supersterke kjedemailbandet tagger jeg nå Åshild.

Av annen nyttig informasjon er det solistkonkurranse i helgen. Og korpskonkurranse. Jeg deltar i begge, men er spent på om jeg kommer til å gjøre en god jobb. Jeg elsker å stå på scenen å spille når det er bra, men når det ikke er bra...

Ta!

torsdag 8. mars 2007

Mobilblogg

Nå har jeg, forhåpentligvis, fått det til. Joda, det er litt begrenset og slikt, men i skrivende stund skriver jeg innlegg fra mobilen, som blir postet direkte på bloggen vår ^^
<i>Customize -> settings -> email</i>, så skriver jeg epost fra mobilen.

Jeg lovet Jorid at jeg skulle legge meg i sted, men det gikk på en måte ikke slik. Først og fremst fant jeg ut at Nokia har åpnet for at vi kan oppdatere programvaren på telefonene selv (før måtte vi oppsøke et Nokia Service Center, noe det er litt få av her), så jeg oppdaterte fra 3.04.07 til 5.04.07 :) Merker ikke overdøvende forskjell, men det skulle være veldig mye forbedret! F.eks. T9-støtten. Føler jeg skriver litt lettere enn før, men det er helt sikkert plasebo :p
Godt jobbet, Nokia! Dette har faktisk vært noe jeg har savnet skikkelig :)

Ha en videre fin natt, og sov godt!

Ting og tang

Eg vil byrje med å fortelje at google er svært. Det er faktisk ikkje berre ein god søkemotor.
Her er for eksempel dei tenestene eg nyttar frå google:
 • Blogger
 • Kalender
 • Docs & Spreadsheets
 • Gmail
 • Personlig hjemmeside (widgets på google.com)
 • Picasa
 • Reader
 • Søkehistorie
 • Talk
 • Sketch Up
 • Earth
I tillegg har eg no sett litt på "Notebook" og "Page creator".
Eg veit ikkje om eg vil anbefale å bruke desse programma eller ikkje. Dei er jo svært gode alle saman, men hallo. Google-imperiet kjem til å ta over verda ein gong.
Nokon innspel?

Og så over til noko anna.
Helge har bursdag snart (nææste lørdag) og eg har kjøpt pakke og pakka inn og sånt no.
Det var vanskeleg!

For å ikkje vere vanskeleg, skal eg derfor nemne eit par ting eg ynskjer meg no. (Bursdag seint i mai). Så. Eg ynskjer meg: røde Converse, fordi han tøffe fyren i Mythbusters har røde Converse ikkje fordi Coverse er så innihampen moderne for tida.

Den raude t-skjorta til venstre og den grøne t-skjorta til høgre. Begge frå engrish.com. Og så ynskjer eg meg ein megasvær Totoro-bamse. Og at folk kan innsjå at pengar ikkje er alt, gøye ting er alt!

Då er det Helge sin tur til å skrive blogg. Han øver på solostykke akkurat no. Reknar med at det går bra på lørdag, kjærasten er flink.

Eit Harry Potter-forum, forresten.

Edit: Må endre på oppsett med t-skjortebilder.

tysdag 6. mars 2007

Vinterferien, og litt til

Hadde eigentleg tenkt å skrive veldig beskrivande og sånt no, men så kjem eg på at eg nesten har gløymd alt.

Det er jo for eksempel ei veke sidan me var på Sans Commentaire, med teatergruppa der Alban, som mamma var Au Pair til, spelte. Det var tøft, i alle fall ganske mykje av det. Og så var me på lønsj hjå Catherine (storesøstra til Alban), det var kjekt, særskild for mamma.

Hm, kva skal eg fortelje om og kva har ikkje Helge sagt?

Notre Dame, Eifeltårnet, Sacre Cœur, og Louvre-museet var alle finfine turistmål, som eg gjerne kunne brukt endå litt meir tid på. Om det var færre turistar.

Disneyland var kjempekjekt, sjølvsagt. Var ingen der som var sure. Til og med nokre av dei som jobba der var særs glade (då meiner eg ikkje dei som jobba i kafeane). Sjølv "Prinsesseparaden" var flott, til og med Helge likte den. Kunne godt brukt endå ein dag (og endå fleire pengar) der. Har jo tross alt hatt lyst til å reise der sidan eg var 5. Skulle også gjerne besøkt den andre parken, som var meir om filmproduksjon og slikt.


Heiv opp eit lite fotoalbum, kan godt hende at det kjem fleire bilete der om eg får tak i dei mamma tok. Må desverre meddele at dei fleste bileta er veldig snapshot og amatørmessige, eg reiste ikkje på ferie for å fotografere.

Om nokon av dykk skal reise til Paris, vil eg anbefale å ikkje kun bruke tida ved Disneyland men også ta dykk god tid til å sjå på andre ting. Et pains (baguettar), croissantarmed sjokoladefyll og andre ting kjøpt på lokale bakeri. Hald deg unna gåselever, Evian og Roquefort-ost. Og for all del hald deg unna dei store snobbe-kjøpesentra, om du ikkje vil ha dyre ting eller film til polaroidkamera. Pannekaker til middag og dessert er forresten ein god idé.

Ellers i vinterferien var me heime og passa floren. Såg ein god del DVDar, både gode og dårlege. Eg vart sjuk og Helge måtte gå i floren åleine.


For å skifte tema heilt:
Eg er blitt tagga av Christer, og må derfor skrive ei liste over rare ting med meg sjølv.
 • Kløfta mellom "langtåa" og "midttåa" er kortare enn kløftene mellom dei andre tærne.
 • Eg er svært dårleg til å konsentrere meg og reagere. (Dette er faktisk sant og dei fleste som har undervist meg kan bekrefte det).
 • Eg likar å gi folk gaver, men anar som regel ikkje kva eg skal gi.
 • Eg et dårlege skulebøker, i alle fall bit litt i dei.
 • Eg har naturlege krøllar og naturleg hårfarge.
 • Motivasjonsnivået mitt er som regel på topp heilt til eg sett meg ned i klasserommet.
Hah, det var seks punkt!
Kjem ikkje til å spre dette vidare, iom. at eg tykkjer det eigentleg er ganske teit. Folk får finne på kva dei vil blogge om sjølv, liksom.

Vel, det var det for i dag.

Song: Dancin' a catchy rythm - Disney sin paradesang

Atom Heart Mother
Fant denne på dailymotion.com, og den var faktisk skikkelig bra framført. Det er Pink Floyds Atom Heart Mother framført av de forskjellige konservatoriene i paris i et stort samarbeid. Verd å se gjennom :)

måndag 5. mars 2007

Sjuk

Skal skrive litt om Paris og resten av vinterferien når eg orkar å være oppe så lenge.

Paris

Edit: måtte endre kommentartekst til vanligtekst grunnet template-farger

Det vil komme mer informasjon om den deilige vinterferien, men først en rask oppsummering:
Søndag så vi det som måtte sees (Eiffeltårnet, Notre Dame og slikt), mandag dro vi til Disneyland (okei, det var gøy!), tirsdag besøkte vi Au Pair-familien til moren til Jorid (spennende) og så på fransk studentteater (O_o). Onsdag sjåppet vi og dro til Versailles. Jeg skrev ned noen tanker på toget fra Versailles;

Dag 4 av paristuren
Versailles

I dag har vi hatt en litt avslappende dag, og tatt toget til Versailles for å se på slottet der.

Vi har fått bekreftet mange myter om området (slottet er stort, Ludvig var drittrik og hagen til Marie er fantastisk), men her er noen fakta du kanskje ikke visste om!

 • Man trenger spesialbillett for å komme seg inn på området, dette visste ikke mange av turistene som ikke kom seg gjennom porten ved stasjonen etter endt togtur
 • Været er finere enn i Pariskjernen, men dette trenger ikke være geografiske forhold
 • Det blåser!
 • Versailles har et enormt nerdemiljø! I det lokale kjøpesenteret støtte vi på tre skikkelige nerdebutikker: Games Workshop, mangabutikk med masse stuff og en herlig konsollbutikk med utlåns-wow-maskiner. De hadde alt av Final Fantasy og slikt. NES, SNES osv. :D
 • Amerikanere kan være skikkelig super-ukultiverte! De sitter ved siden av oss på toget og tuter pappvin samtidig som de prøver seg på dårlig fransk og kommenterer at baguette er æsjebæsj -- I tillegg til at de spiser baguette med kjøtt i
Jeg oppfordrer Christer til å finne ut hvorfor det står יהוה på alteret i katedralen til Solkongen. Har tenkt å spørre Svein Morland om det.Disneyland er forresten veldig bra å oppsøke om det er litt regn, siden franskmenn er veldig redd for slikt. Et par dråper, og alle tar fram paraplieuene sine. Vi var fortsatt litt overrasket over 55 minutters ventetid for Space Mountain: Mission 2, men det var verdt det! Najseste berg-og-dal-banen jeg har vært borti. Vosj! Voom! Broooosh, iih!
Ellers var det overraskende lite ventetid, med et snitt på 5-6 minutter på de forskjellige attraksjonene. Helt stikk motsatt av det jeg har hørt altså.

Nå er jeg litt for trøtt til å skrive inngående om resten av dagene, det ville vel kjedet våre lesere. Det kommer nok mer senere, så ingen grunn til å fortvile om du føler deg trakassert av denne generaliseringen.
Siste helgen av ferien har vi tilbragt i Kvamsdalen, hvor vi har passet sauene mens fam. Jorid har vært i Stordalen på familietreff. Fram til søndag var alt herlig, men så ble vi syke, og da ble det litt kjedelig. Ellers har vinterferien vært herlig!

Tata.