tysdag 26. februar 2008

Gratulerer Jorid!

Først og fremst vil jeg bare gratulere Jorid med bilsertifikatet, som har vært etterlengtet og etterstrevd. Dette fortjente du (:

Hun lurte meg faktisk her, da. Jeg sitter og er spent på forelesningen, og hun sender melding og lar meg tro at hun har strøket. Lalala, jeg går tidlig for å gi klem, også har hun ikke strøket likevel \o\

Jeg tenker å begynne med kjøring om ikke så altfor lenge (les: neste gang jeg går forbi kjøreskolen og ser at fyren er der). Litt morsomt at jeg aldri har fått begynt, siden jeg har gått rundt fra jeg var ca 10 år og sagt at jeg skulle kjøre til voss dagen jeg ble 16, og ha lappen idet jeg ble 18. Nå er jeg 20 om et par uker, og er litt "meh".
Men skal begynne nå! (og jeg gleder meg egentlig litt til å komme skikkelig i gang)


Har begynt å lære meg litt Python (programmeringsspråk) nå, det er kjempekult. Veldig lett å skrive, og veldig brukbart. Skikkelig gøy å ha Python-greie på mobilen slik at jeg både kan skrive egne programmer mens jeg er aktiv, pluss at det er veldig mange biblioteker, programmer og spill jeg kan installere.

I dag fant jeg et program som tar ordbøker. Det var egentlig skikkelig kult. Ordbokformatet er gratis og åpent, og kan lastes ned fra sdict. Man må ha symbian-mobil, da. (Heldig der, Christer! (: )
Problemet med slike programmer, derimot, er at man vil at alt skal virke, og da har ikke klokken noe å si.
Nå sitter jeg, 01:50, og prøver å få unicode-fonter til å virke. Altså at jeg kan se skrifttyper fra alle språk osv. Greit å ha når man skal kunne lese gresk, japansk osv på mobilen, men ikke lett å få til. Jaggu. Snakk om å sitte dypt inne i fontdokumentasjon og konvertering og alskens thailandske programmer som skal gjøre jobben lettere (som kun funker om det er under 2000 tegn i kilde-TTF-fontfilen). Hrmph! Jeg er uansett glad for at Google er flink til å oversette asiatiske sider, ellers hadde jeg ikke kommet noen vei ^^
ARgh. Godnatt!

Bildet er hentet fra en som fikk det til, som per idag har beskjeder i epostinnboksen sin om å sende meg ferdigkompilerte GDR-filer. Eller i det minste et hint om hvordan jeg kan konvertere BDF-filene mine til noe lesbart, eller hvordan jeg kan fikse headerne til de filene slik at de kan kompileres. Flagg osv. Det var så mye lettere før i tiden da antall mulige tegn kun avhengte av kreativiteten til han som holdt blyanten.

Dagens sang:
Noe fint og glad, for å gjenspeile stemingen.

onsdag 20. februar 2008

måndag 18. februar 2008

Søknad til vidare utdanning

Har så smått byrja å søke til vidare utdanning, det eg har no er:
1. 184456 UiB Litteraturstudier
2. 184910 UiB Religionsvitenskap
3. 203701 HiB Radiografutdanning
4. 184481 UiB Historie- og kulturfag
5. 184752 UiB Psykologi, årsstudium

Kjem nok kanskje til å endre på det litt, men det er i alle fall ei byrjing.

Skal på jobbintervju på ein café på Flesland i morgon. Trur eg er for ung og uerfaren til å få jobben, men det er i alle fall ei byrjing.

Og sååå kutta eg litt fingertupp med dum-tapetkniv i dag. Masse blod og auau. Men Helge redda meg med pyrisept og plaster og bandasje. Så no er alt nesten-fint.

Kaizers sitt nye album Maskineri kom ut i dag. Det er bra, mykje nytt både i musikkstil og tekst.

fredag 15. februar 2008

JUNO:

er bra til å vere amerikansk ungdomsfilm. Både Helge og eg seier at dette er ein film folk bør sjå.
Kaizers har forresten lagt ut heile det nye albumet sitt på Myspace!

måndag 4. februar 2008

Boklaging

I dag har eg laga bøker, godt over 20 stykker. Skuleoppgåve. Oppgåva går ut på at alle i klassen skal innrede kvar si togvogn (i str. 35x25x20 cm) med noko som inspirerer dei. Eg har tenkt å innrede mi vogn med ei bokhylle fyllt med bøker. Bøker som er 2-5 cm høge.

Problemet med sånne bøker er at om eg skulle kjøpt dei hadde det blitt ganske dyrt. Eg kjøpte f.eks. nokre lampar til å ha i vogna mi, tre lampar laga av plast, ei lita lyspære og ledningar - 120 kr. Så derfor må eg altså lage bøkene sjølv.

Materiala eg har nytta er isoporplater som er ca. 1 cm tjukke (fått frå strawberrynet.com der det var pakkefyll) og ca 1 mm tjukk papp (henta frå baksida av skrivebøker). Ellers er ein stållinjal, tapetkniv og blyant essensielle verkty.

Slik lagar ein minibøker:

- Først kuttar du ut små klossar frå isoporplata. Mine klossar er ein linjalbreidde breie og frå 2.5 til 4.5 cm høge.

- Så kuttar du pappen opp i strimlar. Desse bør vere ca 4 mm høgare enn isoporklossane.
- Etter at du har kutta opp pappen, kutter du den opp igjen, denne gongen på tvers. Kvar pappbit skal vere like lang som begge sidene på isoporklossen + breidda på isoporklossen + 2 mm.- Så kjem den litt smarte og essensielle biten, som gjer at du klarar å brette pappen rundt isoporklossen beint og fint utan at pappen knekk eller sprekk. Du tar baksida av knivbladet og rissar inn to spor i pappen. Desse skal være på midten, med isoporplata si breidde mellom seg.
- Slik skal det sjå ut når du har rissa:
- Så brettar du pappen langs spora, med risse-sida inn. Og limer isoporklossen fast inni pappen. Eg brukte maskeringsteip til å halde ting saman, men det var berre midlertidig for eg hadde ikkje lim.
- No har di eiga mini-bok. Tah-Dah! Og du står fritt til å dekorere omslaget som du vil. Eg skal sjølv male mine med akryl-maling.

Eg må berre presisere at måten å lage desse bøkene på er min eigen idé. Det er heilt sikkert folk som har gjort akkurat det same før, men eg kom på det av meg sjølv. Kre-a-tiv!

Meir om togvogna kjem når eg har tatt meir bilete!

limerickdb.com

Jeg må bare få gratulere hr. XKCD med sine fabelaktige idéer. Han lanserte nylig en tjeneste alá bash.org (samle sitater fra internettfora og -kanaler), som går ut på å publisere limericker:

Remember limericks? They were huge in the mid-20th century, but fell on hard times over the last couple decades. Now so many dirty limericks are a generation out-of-date, and the really clever ones lie neglected and un-retold.

I want more limericks, and I want the cleverest ones collected somewhere. It strikes me that a certain modern system for collecting bits of funny text might be perfect for both these goals.

So, after a moment’s work, I’ve set up LimerickDB.com, which you’ll recognize as similar to bash.org. Submit away, both old and new! Anonymity is encouraged and a respect for meter is required. Dirtiness is not mandatory, but it helps.

(fra blag.xkcd.com)

Jeg liker idéen kjempegodt! Allerede ligger det mange herlige ute, og jeg har i hvert fall funnet en favoritt (som også stemmer matematisk):
The integral sec y dy
From zero to one-sixth of pi
Is the log to base e
Of the square root of three
Times the sixty-fourth power of i
Greit, så ble dette innlegget litt preget av blatant kopiering, og det ber jeg om unnskyldning for. Uansett anbefaler jeg alle å ta seg en tur, for dette er god underholdning!